Ladies with love

 

Elke woensdagavond om half acht komen de vrouwen voor hun avond bij elkaar. De avond beginnen we met het zingen van enkele liederen, gebed en het lezen uit de Bijbel.

Een van de vrouwen zegt hier kort iets over. In de pauze rond een uur of acht drinken we koffie/thee en er is altijd iets lekkers bij. Dan gaat ook ons "blikje" rond waarin we allemaal een kleine bijdrage doen voor ons kind.

 

Latoya is haar naam, zij is dubbel gehandicapt en woont in huize Betheljada in Paramaribo, Suriname. Elke week neemt een van ons een prijsje mee, dit wordt onder de aanwezigen verloot.

Elke keer weer een spannend moment: wie wint? Na de pauze doen we een spel, quiz of we luisteren naar een leuk verhaal.

Om ongeveer kwart over negen sluiten we af met het zingen van een lied en gebed.

 

 

Andere activiteiten zijn:

 

Onze mannenavond in het voorjaar. We nodigen de mannen van onze kerk uit voor een maaltijd. En dit laten de mannen zich goed smaken!

We organiseren aan het eind van het seizoen, de laatste keer voor de vakantie, een gezellig uitje en vaste prik: we schuiven bij een restaurant in de buurt aan voor een diner.

 

Onze jaarlijkse rommelmarkt in november is altijd een groot feest. Sommigen van ons zijn hier het hele jaar mee bezig.

De opbrengst gaat naar goede doelen bijvoorbeeld in 2015 hebben de fam. Gaitou-Baas die in Niger werken voor Jeugd met een Opdracht,

de Stichting Sinsoluka die straatkinderen in de hoofdstad van Equador, Quito, een tweede kans geven en Christenen voor Israël ten behoeve van de overlevenden van de Holocaust, een bijdrage voor hun werk gekregen.

Tijdens de rommelmarkt kan er gezellig koffie/thee worden gedronken bij de "kwekplek". Heerlijk gegeten kan er ook, er is snert en bonensoep, en broodjes knak.

Het jaar sluiten we af met het vieren van Kerst. We beginnen dan altijd om 18.00 uur met een broodmaaltijd. Aansluitend vieren we Kerst,

we zingen de overbekende Kerstliederen, we lezen uit de Bijbel, we luisteren naar gedichten en een mooi Kerstverhaal.

Tot slot zingen we, hand in hand, het Ere zij God.

We zijn van plan om elke woensdagmorgen de kerk open te doen om samen bij de "kwekplek" koffie/thee te drinken. We zijn er dan voor een goed gesprek, eens een keer samen iets creatiefs doen. Eens per maand samen te wandelen.

 

Met andere woorden we willen graag een open kerkgemeenschap zijn voor de mensen uit ons dorp en omgeving! Houdt de website, www.bgte.nl , van onze kerk in de gaten daarop vermelden we wat we van plan zijn te gaan doen! Dus u, vrouwen, bent elke woensdagavond van harte welkom en iedereen, mannen en vrouwen, op de woensdagmorgen, behalve wanneer er 's middags creative kids is.

Verenigingen

 

Zondag:

 

10.00 uur Zondagsschool & Creche

 

18.00 uur Jeugd (Pastorie, 15-18)

 

19.30 uur Young Adults (18+)

 

Woensdag:

 

19.30 uur Ladies with Love

 

Donderdag:

 

14.00 uur Goud Oud

 

Zaterdag:

 

18.45 uur Bidstond